• Werkt in heel Europa
  • 14 dagen gratis uitproberen
  • 24 maanden garantie
  • Al meer dan 120.000 tevreden klanten
artikel

Wat staat er op uw bucket list?

Kent u de film The Bucket List met Jack Nicholson en Morgan Freeman? Zakenman Edward Cole (gespeeld door Nicholson) en monteur Carter Chambers (gespeeld door Freeman) ontmoeten elkaar in het ziekenhuis. Beide mannen zijn ongeneeslijk ziek. Zij besluiten niet bij de pakken neer te zitten, maar om op avontuur te gaan. 

Ze stellen een ‘bucket list’ op, een lijst met dingen die ze nog willen doen voordat ze ‘kick the bucket’. Dit is een Engelse term voor overlijden. Op de lijst van de mannen staat onder meer: skydiven, een raceauto besturen en een bezoek brengen aan de piramides van Gizeh, in Egypte. En het mooie? Ze doen het allemaal.

Wat is een bucket list?

Een bucket list is een lijst met wat je wilt doen in je leven, voordat je overlijdt. De naam komt van ‘kick the bucket’. Dit is een Engelse term voor overlijden. 

Waarom een bucket list?

Uit een vliegtuig springen vindt u misschien wat extreem. In een raceauto rijden is ook niet voor iedereen. Maar misschien zijn er andere dingen die u nog graag wilt doen. Zoals een ballonvaart, naar Santiago de Compostela lopen of toch eindelijk op die droomcruise. 

Wat als u zou stoppen met dromen en het gewoon zou doen? 

Nieuwe ervaringen opdoen heeft veel voordelen. Dit geldt voor iedereen,  dus ook voor u. Redenen voor een bucket list zijn er genoeg. Einstein zei niet voor niets: “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” 

Als u doet wat u graag wilt, voelt u zich positief en opgewekt. Dat komt onder meer omdat deze ervaring u mentaal stimuleert. Ook fijn: als u nieuwe dingen doet, ontmoet u vaak ook nieuwe mensen. En ook dit heeft positieve effecten.  Nieuwe mensen brengen nieuwe ideeën en perspectieven in uw leven. Dit kan uw wereldbeeld verrijken en verbreden. 

Met een bucket list doet u de dingen die u altijd al wilde doen, maar waar u nooit tijd voor had. Of waar u nooit tijd voor maakte. Hoe fijn is het om die oude wensen eindelijk in vervulling te laten gaan?  

Veilig een spannende bucket list afwerken

Het voelt misschien wat spannend, zo’n ‘bucket list’. Misschien blijft u daarom liever thuis. Maar laten we eerlijk zijn, het leven bestaat nu eenmaal uit risico’s. Stelt u zich eens voor wat er allemaal mogelijk is als u deze risico’s tot een minimum beperkt? 

Een goede voorbereiding helpt daarbij. Ter vergelijking: u kunt de Nijmeegse Vierdaagse niet lopen als u niet getraind hebt. En ook niet zonder goede uitrusting. Zoals een goede rugzak, de juiste schoenen en blarenpleisters. 

En natuurlijk informeert u het thuisfront waar en wanneer u zich ergens bevindt. Een goede manier om veilig op stap te gaan is een persoonlijk alarmsysteem, zoals een alarmhorloge of een alarmknop. Hiermee staat u altijd in verbinding met uw geliefden. Zoals wanneer u door het paleis van Sissi slentert of als u oog in oog staat met de Mona Lisa. Met een druk op de (alarm)knop bereikt u het thuisfront, als dat nodig is. Andersom kunnen zij ook u snel en gemakkelijk bereiken.  

Ria, 82 jaar

Mijn man is alweer 20 jaar geleden overleden. We hadden het goed samen, ook al was het niet altijd makkelijk. Hij had een zwakke gezondheid, ik heb hem lang verpleegd.

De laatste tijd denk ik vaak aan Italië. Daar vierden mijn man en ik onze huwelijksreis. We hebben altijd gezegd dat we een keer terug wilden. Maar er was altijd wel iets waardoor het niet lukte: eerst zaten we in de kleine kinderen, toen werd mijn man ziek. En ik heb ook nog voor onze ouders gezorgd toen zij ouder werden. Inmiddels ben ik in de 80 en ben ik nog steeds niet terug geweest. Dat vind ik toch wel heel jammer.

 Laatst zag ik een advertentie voor een groepsreis, speciaal voor mensen van mijn leeftijd. Dat lijkt me wel wat. Mijn dochters zijn vaak bezorgd, maar op deze manier en met mijn alarmhorloge moet dat toch kunnen. Ik gebruik mijn horloge al een tijd en het werkt heel eenvoudig. Ook mijn dochters vinden het een prettig gevoel.

Praktische tips tijdens de voorbereiding van uw bucket list activiteiten

Voordat u aan het eerste item op uw lijstje begint, treft u voorbereidingen. Sommige mensen vinden alleen de voorpret al een feestje. Dit kunt u doen:

  1. Betrek de mensen die u dierbaar zijn bij uw plannen. Zij zijn vast graag op de hoogte. En misschien willen ze zelfs met u mee op avontuur gaan!
  2. Overleg met uw huisarts. Twijfelt u of uw gezondheid een reis of een nieuwe activiteit toelaat? Kunt u extra medicijnen meekrijgen? Bespreek uw plannen met uw huisarts. Een fysiotherapeut kan u helpen een trainingsprogramma op te stellen, als dat nodig is. 
  3. Regel de basis dingen. Neem bijvoorbeeld altijd voldoende water mee, draag schoenen die goed passen en zorg dat uw mobiele telefoon opgeladen is. Veiligheid staat voorop, ook als u uw bucket list voorbereidt.
  4. Draag een noodknop. Met een alarmhorloge of een noodknop belt u met 1 druk op de knop gemakkelijk en snel uw familie en vrienden. Waar u ook bent in Europa. Zelfs zonder een telefoon uit uw zak of tas te halen. 

Alarm! Ik heb een bucket list

Uw geliefden slaan misschien alarm als u vertelt over de wilde plannen op uw bucket list. U stelt hen makkelijk gerust als u vertelt dat u een persoonlijk alarm zult dragen. Dag en nacht. Zodat u altijd om hulp kunt bellen als het nodig is. 

Veel mensen met een sos-horloge of alarmknop vertellen dat niet alleen zijzelf, maar ook hun geliefden zich veiliger en gerust voelen. Bovendien noemen ze deze voordelen:

  1. Direct antwoord: Wilt u even snel vragen hoe het gaat? Of is er iets gebeurd en wilt u uw naasten snel spreken? Met uw persoonlijk alarm heeft u uw contactpersoon binnen een paar minuten aan de lijn. En dat geldt andersom ook voor hen. Zij hebben u zo te pakken. 
  2. Gemoedsrust: U wilt lekker op stap. En u wilt zich daar veilig en onbezorgd bij voelen. Logisch. Tegelijkertijd willen uw naasten graag weten dat alles in orde is met u. Met een persoonlijk alarm heeft iedereen een gerust gevoel. Dan werkt u met een gerust hart lekker uw bucket list af.

Leef uw droom nu het nog kan

In de film 'The Bucket List' laten Jack Nicholson en Morgan Freeman zien dat het nooit te laat is om achter dromen aan te gaan. Of dit nu grote of kleine dromen zijn. De uitdagingen die de heren aangaan zijn voor u misschien wat te veel van het goede. Maar hebt u al onderzocht wat er nog wel kan? 

Naast genieten van uw belevenissen staat veiligheid natuurlijk voorop. En uiteraard begrijpt u dat het thuisfront graag met u in contact blijft. Met een alarmknop gaat u veilig en onbezorgd op pad. En de mensen die van u houden, hoeven zich geen zorgen meer te maken om u. Een win-win-situatie!

Welk alarmsysteem past het beste bij u en bij de wensen die u op uw bucket list heeft staan? 

De meest betrouwbare en eenvoudige persoonsalarmering

Waarom kiezen mensen voor LifeWatcher.

LifeWatcher icon

Meer dan 120.000 gebruikers

Al meer dan 120.000 gebruikers gingen u voor. Niet zo gek als u weet dat LifeWatcher als enige unieke locatiebepaling via wifi-routers binnenshuis biedt en voldoet aan de hoogste normen voor privacy- en databescherming.

LifeWatcher icon

Betrouwbaar en eenvoudig in gebruik

Het alarmtoestel zelf is bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden. Ook de app is eenvoudig in gebruik. Zelfs de meest geavanceerde functies zijn simpel in de app in te stellen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan is onze helpdesk altijd bereikbaar.

Hoe werkt het?

LifeWatcher icon

Ook voor de (zorg) professionals

Wij hebben het WDTM-Ketenkeurmerk personenalarmering. Mede hierdoor maken ook veel professionele zorginstellingen en bedrijven gebruik van onze producten.

Een kleine greep uit onze partners

  • Amarant logo
  • iCare logo
  • Avics logo
  • Altide logo
  • Bol.com logo
  • Interakt Contour logo
  • Florence logo
  • Evresys logo
  • Espria logo
  • Evean logo
  • ZGMeander logo
  • Leef3 logo
  • Coolblue logo
  • Vivent logo
  • Able2 logo
  • Enovationgroup logo
  • Carintreggeland logo
  • Thuisleefgids logo
  • TZA logo
  • Thuiszorgwinkel logo
  • MobileCare logo
  • Deposten logo
  • TSN Ledenservice logo
  • Landgoed Rijckholt logo
  • ConnectZorg logo
  • GGZ Drenthe logo
  • DeTrans logo