• Werkt in heel Europa
  • 14 dagen gratis uitproberen
  • 24 maanden garantie
  • Al meer dan 120.000 tevreden klanten
artikel

Altijd verbonden – hoe zorgt GPS dat u veilig onderweg bent?

U wilt lekker genieten. Uitwaaien op het strand of een drankje doen bij een leuke strandtent. Ziet u de zee al voor u en hoort u de zeemeeuwen al? Heerlijk, even ertussenuit. Misschien wilt u een weekend naar een Europese hoofdstad, nieuwe indrukken opdoen. In de voetstappen van de oude Romeinen lopen bijvoorbeeld of een muntje in de Trevi fontein gooien. Want zoals u wel weet, dan komt u weer terug. Of gaat u eindelijk wat items van uw bucket list afvinken? [linken naar blog bucket list]

Bent u bang dat dat niet meer gaat? Of vinden uw dierbaren het spannend als u van huis gaat? Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. In dit blog stellen wij u graag gerust. 

Want met een alarmsysteem kunt u wél met een gerust hart op pad. Of dat nu een kopje koffie met vrienden in de buurt is, een flinke boswandeling op de Veluwe of een dag aan zee.  

De alarmsystemen van LifeWatcher gebruiken GPS-tracking. Deze tracking vertelt u altijd direct waar u bent. Bent u op pad en gebeurt er iets? Dan geeft uw horloge uw exacte locatie door aan de app. Uw geliefden zien daarin in een mum van tijd waar u bent. En mocht het nodig zijn, dan is hulp snel onderweg. En ook zij weten waar ze u kunnen vinden. Handig!

In dit blog leggen we uit waarom u met GPS veilig op stap kunt, zonder zorgen. 

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Zorgeloos op pad met een persoonlijk alarm
  • Wat is GPS-tracking?
  • Hoe legt u snel uit waar u bent?
  • Hoe werkt GPS-tracking?
  • Hoe werkt GPS-tracking in een persoonlijk alarmsysteem?
  • Hoe vergroot GPS-tracking de veiligheid en gemoedsrust?
  • Hoe ondersteunt u uw naaste met een persoonlijk alarmsysteem?
  • GPS-tracking het gemakkelijker maakt om voor ouderen te zorgen op afstand
  • Tips om elkaar zo makkelijk en zo snel mogelijk te bereiken en te helpen
  • De voordelen van GPS-tracking nog eens op een rijtje
  • Veilig op pad met GPS

Zorgeloos op pad met een persoonlijk alarm

U wilt er lekker op uit. U deelt zelf uw tijd in, dus waarom niet? Op uw gemak een boodschap doen, naar de kapper, de hond uitlaten. Of een dagje winkelen, een andere stad ontdekken, of naar het museum. 

Misschien maakt u zich wel eens zorgen dat er iets gebeurt als u pad bent. Of maken uw kinderen of partner zich zorgen. Hoe bereikt u hen dan? En wordt u wel snel genoeg geholpen?

Dan is een persoonlijk alarm met GPS wellicht een goed idee. Want met een GPS-alarmhorloge of GPS-alarmknop bent u altijd bereikbaar. Hulp is dus zo onderweg, als het nodig is. En dat zorgt voor een veilig en onbezorgd gevoel, bij u en de mensen om u heen.

Meer informatie over persoonlijke alarmsystemen en hun functies vindt u op deze website. Alles over de voordelen van een persoonlijk alarm vindt u hier. 

Wat is GPS-tracking?

Met GPS weet u altijd waar u bent. U bent nooit meer de weg kwijt. Bovendien: de mensen om u heen weten ook waar u bent. Als u dat wilt, tenminste. 

GPS-tracking staat voor Global Positioning System tracking. Deze technologie maakt gebruik van satellieten. Deze satellieten bepalen de locatie van iets of iemand en het netwerk van satellieten zendt continu signalen uit naar de aarde. GPS-trackers ontvangen deze signalen en gebruiken ze om hun eigen positie te berekenen. 

Met het navigatiesysteem in uw auto of op uw mobiele telefoon weet u precies hoe u uw bestemming bereikt, dankzij GPS. Deelt u uw locatie weleens op Whatsapp? Ook dan gebruikt u GPS. En wist u dat zoekmachines ook gebruik maken van GPS? Zij weten waar u bent. Hierdoor ziet u als eerste Nederlandse websites, en geen Chinese, om maar een voorbeeld te nemen. 

Ook persoonlijke alarmsystemen maken gebruik van GPS. Met GPS-tracking weet u altijd precies waar u bent. Bent u op pad en heeft u hulp nodig? Dan geeft uw horloge uw exacte locatie door aan de app. Uw geliefden met die app weten daardoor ook in no-time waar u bent. Hulp is snel onderweg en ook snel bij u.

Hoe legt u snel uit waar u bent?

Zo vervelend, u bent gevallen. Gestruikeld over een losliggende stoeptegel. U kijkt om u heen, maar u bent alleen, u ziet niemand.  U wilt uw partner bellen, maar hoe legt u uit waar u bent? U kent de omgeving misschien wel, maar weet u nog hoe de straat heet? 

Normaal zou u uw telefoon pakken om te checken hoe de straat heet. Maar als u net bent gevallen, is dat wat lastig. Zeker als u geschrokken bent of als u pijn heeft. 

Bovendien: iedereen legt op een andere manier uit waar hij of zij is. 

De een is een beelddenker, terwijl de ander verbaal sterker is. Mannen en vrouwen doen dit ook op een andere manier. Vrouwen gebruiken meestal herkenningspunten zoals gebouwen of andere opvallende punten om hun locatie te beschrijven. Ook zijn zij over het algemeen meer associatief, wat betekent dat zij vaker vertellen waar zij zijn in relatie tot andere plaatsen. Mannen gebruiken eerder een combinatie van richting en afstand, zoals ‘derde straat rechts’. 

Door de schrik is het na een val soms lastig om uit uw woorden te komen. Dan is een alarmhorloge of alarmknop een uitkomst. Het apparaat geeft exact aan waar u bent. Daar hoeft u dus niet over na te denken. 

Hoe werkt GPS-tracking?

  1. Satellietcommunicatie: Het GPS-systeem bestaat uit een netwerk van satellieten die in een baan om de aarde draaien. Deze satellieten versturen continu signalen met informatie over hun positie en de exacte tijd.
  2. GPS-ontvangers: GPS-trackers (of ontvangers) ontvangen deze signalen. Zij gebruiken de informatie om hun eigen positie te berekenen. Een GPS-ontvanger moet signalen van minstens 4 satellieten ontvangen, anders is een nauwkeurige positiebepaling niet mogelijk.
  3. Driehoeksmeting: De GPS-ontvanger meet de afstand tot elk van de satellieten. Dit doet de tracker op basis van de tijd die het signaal nodig heeft om van de satelliet naar de ontvanger te reizen. Op deze manier bepaalt de GPS-tracker de exacte positie. De tracker combineert deze afstanden met een driehoeksmeting.
  4. Nauwkeurigheid: De nauwkeurigheid van GPS-tracking hangt af van verschillende factoren. Zoals de kwaliteit van de GPS-ontvanger, de beschikbaarheid van satellietsignalen en eventuele obstakels die het signaal blokkeren, zoals gebouwen.

Hoe werkt GPS-tracking in een persoonlijk alarmsysteem?

Bij een alarmknop of -horloge staat de GPS-tracker automatisch aan. Hierdoor bent u altijd binnen een paar seconden te vinden. GPS is een makkelijke manier om te bepalen waar iemand is. Is de nood aan de man? Dan belt u uw contactpersoon en hulp is  snel onderweg. 

Doet u een noodoproep? In de LifeWatcher-app zien uw contactpersonen meteen waar u bent. Zij krijgen namelijk een locatiemelding. De GPS-tracker geeft uw locatie nauwkeurig door, of u nu thuis of onderweg bent. Hierdoor hoeft u niet uit te leggen waar u bent, uw contactpersonen of hulpverleners zien het direct en precies. Zij weten u snel te vinden, u kunt met elkaar praten en u bent niet langer alleen.

 

Zijn mijn gegevens wel veilig met die GPS-tracking?

GPS-tracking heeft veel voordelen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat uw gegevens veilig zijn. En dat niet zomaar iedereen toegang heeft tot uw gegevens. Dit is een topprioriteit bij LifeWatcher, wij doen hier alles aan. Daarom zijn wij WDTM-gecertificeerd. Dat betekent dat wij voldoen aan alle normen voor informatiebeveiliging die zijn afgeleid van de NEN 7510, ISO 9001 en ISO 27001. Omdat onze dataveiligheid zo solide is, gebruiken ook (grote) zorginstellingen gebruik van onze alarmsystemen.

Anton – 85

Mijn vrouw is een aantal jaar geleden overleden. Sindsdien woon ik alleen, samen met Sammie, mijn hond. Hij is mijn steun en toeverlaat. We zijn allebei niet meer de jongste, maar samen rooien we het wel. Ik zit in een scootmobiel, daarmee laat ik Sammie 3 keer per dag uit, ook ’s avonds. Ook al ben ik niet meer zo mobiel, hij heeft zijn lichaamsbeweging nodig. Wat  gebeurt er met me als ik met mijn scootmobiel omval, zo ’s avonds in het donker? Wie vindt me dan? Dat heb ik me wel eens afgevraagd. Daarom besloot ik het heft in eigen handen te nemen en een alarmhorloge met GPS aan te schaffen. Ik hoop natuurlijk dat ik niet val. Maar als dat toch gebeurt, dan hoef ik maar op de alarmknop te drukken en een van mijn contactpersonen wordt gebeld. Door de GPS kunnen ze precies zien waar ik ben, dat is ideaal. Ik hoef het dus niet zelf uit te leggen. Ik ben er heel blij mee, zo kan ik nog steeds zelf voor Sammie zorgen en kunnen we samen lekker op stap. Ook ’s avonds.

Vrijheid en gemoedsrust met GPS

U bent gewend om uw eigen boontjes te doppen. En dat wilt u zo houden. Logisch. Toch is het ergens wel begrijpelijk dat uw partner, familieleden of mantelzorgers soms bezorgd zijn. Natuurlijk willen ze u uw vrijheid niet beperken. En u wilt niet betutteld worden. Hoe vindt u dan een manier waarop u allemaal happy bent? 

Een persoonlijk alarm met GPS is dan een uitkomst. 

Lekker op pad

Wat fijn, u gaat een paar dagen weg. U wandelt eindelijk die pelgrimstocht waar u al jaren over droomt. Of u bezoekt die leuke stad waar u lang geleden op huwelijksreis was.

Natuurlijk laat u uw geliefden weten waar u naartoe gaat en waar u verblijft. En uiteraard neemt u uw mobiele telefoon mee. Maar hoort u de beltoon wel als uw telefoon onder in uw tas ligt? En als u afgeleid bent door alle mooie dingen om u heen? Degene die u belt, maakt zich misschien zorgen als u niet opneemt.

Maar stel dat u valt en niet meer bij uw tas en telefoon kunt. Dan is het fijn om een alarmknop om uw pols, hals of aan de broekriem te hebben. Die rolt niet weg. Daarmee belt help met 1 druk op de knop.

Gemakkelijk en snel bereikbaar

Een alarmeringssysteem, zoals een alarmhorloge of een alarmknop is dan erg handig. U bent gemakkelijk en snel bereikbaar. Uw naasten hebben u binnen een paar seconden te pakken. En andersom ook natuurlijk. Zo is iedereen snel gerustgesteld. 

Tracking is optioneel

Goed om te weten: u kunt de GPS-tracking op uw alarmsysteem aan- en uitzetten. Zet u de tracking standaard aan? Dan zien uw naasten te allen tijde waar u bent. Maar misschien vindt u dat helemaal niet prettig. Dat is uiteraard aan u. Daarom is deze optie optioneel. Aan u de keus of uw locatie altijd te zien is, of alleen als u alarm slaat.

Hoe ondersteunt u uw naaste met een persoonlijk alarmsysteem?

Heeft uw partner of ouder dementie? Of bent u mantelzorger voor iemand met een vorm van dementie? Dan is het voor u waarschijnlijk een geruststellende gedachte om een alarmsysteem met GPS te hebben. 

U kunt uw geliefde natuurlijk niet continu in de gaten houden. Dat is ondoenlijk. Uiteraard gunt u hen ook zoveel mogelijk autonomie en vrijheid. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu betutteld worden? Niemand, toch? 

Dan is een GPS-alarmhorloge of een GPS-alarmknop misschien een goede oplossing. In de app stelt u een veilige zone in. Dat is de zone waarin uw partner of uw ouder zich vrij kan bewegen. Verlaat uw geliefde deze veilige zone? Dan krijgt u hiervan een melding. U kunt uw geliefde dan direct bellen om te checken of alles in orde is. Een veilig gevoel.  

Meer over de hulp die deze alarmsystemen bieden vindt u hier.  

Noot: link met blog over blue zones en verbondenheid toevoegen.

Tips om elkaar zo makkelijk en zo snel mogelijk te bereiken en te helpen

U bent natuurlijk niet van gisteren. Voor uw gemak hebben we toch een aantal tips op een rijtje gezet, waarmee u nog makkelijker afspraken maakt met het thuisfront. Voor als u een uitstapje maakt. 

Duidelijke communicatie

Hoe houdt u contact met elkaar? Maak daar duidelijke afspraken over. Belt u elkaar bijvoorbeeld elke dag, of stuurt u liever een appje? Of legt u contact met de alarmeringsknop op uw alarmhorloge of alarmknop? 

 

Wie doet wat?

Spreek af wie wat doet als de nood aan de man is. Dan is dat helder op het ‘moment suprême'. 

 

Even checken

Werkt uw alarmsysteem nog naar behoren? En is alle informatie nog up to date? Controleer dat om de zoveel tijd, maar zeker ook voordat u op pad gaat. 

 

Wat als er iets gebeurt? 

Stel: u bent gevallen, in de war of er is iets vervelends gebeurd. Weet u wat u moet doen? En weet het thuisfront dat ook? Loop ruim voor vertrek alle stappen een keer met elkaar door. Dit geeft iedereen een veilig gevoel.

Zijn er nog vragen? 

Misschien zijn er onderwerpen waar u het liever niet over heeft. Of vinden uw geliefden het lastig om bepaalde zaken aan te kaarten. Probeer toch zo open mogelijk te zijn. Daarmee voorkomt u eventuele toekomstige problemen.

 

Privacy en grenzen

Met GPS-tracking zien uw contactpersonen ten alle tijden waar u bent. Als u deze functie aanzet, tenminste. Vindt u dat geen fijn idee? regel dan dat uw GPS de locatie alleen doorgeeft als u om hulp belt. Zorg wel dat uw contactpersonen dat weten. Dan weten zij ook waar ze aan toe zijn. Wel zo geruststellend.

Laad uw apparaat op

Laad uw alarmhorloge of alarmknop regelmatig op. Op deze manier is het apparaat altijd gebruiksklaar. Zodat u om hulp kunt bellen als dat nodig is. En zo bent u ook echt bereikbaar voor uw thuisfront.

De voordelen van GPS-tracking nog eens op een rijtje

Voor uw gemak zetten we de voordelen van persoonlijke alarmsystemen nog eens op een rijtje. Dit zijn ze: 

  1. Nauwkeurige locatiebepaling: GPS-tracking biedt real-time locatiebepaling. Het systeem geeft exact aan waar u zich bevindt. Dit is met name handig als u wat verder van huis bent.  
  2. Noodoproepen en alarmen: Wilt u met een van uw contactpersonen praten? Met een druk op de knop activeert u het systeem en heeft u uw contactpersoon aan de lijn. U hoeft niet uit te leggen waar u bent, want dat kan uw contactpersoon direct zien. Samen bepaalt u of nooddiensten nodig zijn. Is dat het geval? Dan zien ook zij precies waar u bent. Dat geeft een veilig gevoel.
  3. Veilige zones: Met geofencing stelt u een of meer veilige zones in. Het gebied rondom uw huis bijvoorbeeld, of van uw huis naar het park of de supermarkt. Verlaat u deze veilige zone? Dan geeft het GPS-systeem dit automatisch door aan uw contactpersonen. Deze optie is optioneel, u kiest zelf of u deze instelt. 

Frans – partner van Gerrie

Mijn partner heeft een tijd terug een herseninfarct gehad. Het lukt hem niet meer om te bellen met een mobiele telefoon. Hij is ook een paar keer gevallen. Daarom hebben we een alarmknop met GPS gekocht. Hij draagt de knop om zijn hals. Omdat Gerrie aan een kant verlamd is, kan hij een horloge niet zelf om en af doen. Daarom hebben we gekozen voor een alarmknop.

Laatst waren we even in het centrum. We wilden er even uit, wat winkelen en een hapje eten.  In de winkel was ik Gerrie kwijt, hij was even weggelopen. Dat was schrikken. Gelukkig kon ik hem meteen bellen met het alarmsysteem. Hij was ook niet ver weg, dus er was niet zo veel aan de hand. Maar ik schrok wel. Dankzij het alarm vond ik hem snel. Ik wil dan ook niet meer zonder.

 

Veilig op pad met een GPS horloge of GPS knop

GPS-tracking speelt een belangrijke rol in de veiligheid van persoonlijke alarmsystemen, zoals die van LifeWatcher. Een persoonlijk alarm biedt veiligheid en gemoedsrust. Voor de persoon die op pad is, maar ook aan het thuisfront. 

Is de nood aan de man? Met GPS-tracking bent u altijd verbonden met uw geliefden, zowel thuis als onderweg. Binnen een paar seconden hebt u elkaar aan de lijn en weten zij waar u bent. Samen bepaalt of u hulp nodig heeft. 

Met GPS weten hulptroepen exact waar u bent. Met een GPS-alarmhorloge staat u zelf aan het roer. U blijft zelfstandig terwijl u ook veilig bent. Dat geeft iedereen een gerust gevoel. 

Hier leest u meer informatie over onze producten met GPS-tracking. Bepaal met de keuzehulp wat voor alarmsysteem het beste bij uw wensen past. 

De meest betrouwbare en eenvoudige persoonsalarmering

Waarom kiezen mensen voor LifeWatcher.

LifeWatcher icon

Meer dan 120.000 gebruikers

Al meer dan 120.000 gebruikers gingen u voor. Niet zo gek als u weet dat LifeWatcher als enige unieke locatiebepaling via wifi-routers binnenshuis biedt en voldoet aan de hoogste normen voor privacy- en databescherming.

LifeWatcher icon

Betrouwbaar en eenvoudig in gebruik

Het alarmtoestel zelf is bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden. Ook de app is eenvoudig in gebruik. Zelfs de meest geavanceerde functies zijn simpel in de app in te stellen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan is onze helpdesk altijd bereikbaar.

Hoe werkt het?

LifeWatcher icon

Ook voor de (zorg) professionals

Wij hebben het WDTM-Ketenkeurmerk personenalarmering. Mede hierdoor maken ook veel professionele zorginstellingen en bedrijven gebruik van onze producten.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

+31 851 305 310
Support LifeWatcher

Een kleine greep uit onze partners

  • Amarant logo
  • iCare logo
  • Avics logo
  • Altide logo
  • Bol.com logo
  • Interakt Contour logo
  • Florence logo
  • Evresys logo
  • Espria logo
  • Evean logo
  • ZGMeander logo
  • Leef3 logo
  • Coolblue logo
  • Vivent logo
  • Able2 logo
  • Enovationgroup logo
  • Carintreggeland logo
  • Thuisleefgids logo
  • TZA logo
  • Thuiszorgwinkel logo
  • MobileCare logo
  • Deposten logo
  • TSN Ledenservice logo
  • Landgoed Rijckholt logo
  • ConnectZorg logo
  • GGZ Drenthe logo
  • DeTrans logo